احساس تَرَك خورده مادران شیشه‌ای پشت درهای سالن‌های بدنسازی

ماده مخدر “شیشه ” این روزها به بهانه ایجاد لاغری در باشگاه های بدنسازی زنان به راحتی عرضه می شود و زنان و دختران نمی دانند كه در این میان احساس و مهر مادر بودن را تنها برای چند سایز لاغری در این باشگاه های بدنسازی فدا می كنند.

به گزارش خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا»، مواد مخدر صنعتی با نام های آشنا و غریبی مانند كراك و شیشه در شهرهای بزرگ كشور به ویژه تهران به آسانی قابل تهیه هستند و به دلیل مصرف آسان، بی بو و بی دود بودن مورد استقبال گسترده جوانان قرار گرفته اند.

مخدرهای صنعتی در واقع تركیبی از مخدرهای سنتی با مواد شیمیایی هستند؛ مخدرهای جدید به علت تركیب شیمیایی كه دارند، سیستم مركزی اعصاب را تحریك كرده و باعث بروز نوعی تشنج و حركات غیر قابل كنترل می شوند.

هم اكنون مصرف شیشه در بین زنان كشور رشد یافته است و باعث خارج شدن از حالت طبیعی، توهم شدید، آسیب به دیگران و ضرب و جرح اطرافیان می شود.

شیشه از خانواده آمفتامین هاست كه از سال ۱۳۸۴ وارد كشور شد و تبلیغات دروغین در خصوص عدم اعتیادآور بودن آن باعث افزایش میزان مصرف آن توسط جوانان شد و با آمدن شیشه، قرص های اكستازی از چرخه خارج شد.

وجود تبلیغات دروغین در خصوص عدم اعتیاد آور بودن شیشه و ایجاد لاغری، موجب گرایش زنان به مصرف شیشه شده است به صورتی كه هم اكنون در برخی از باشگاه های بدن سازی شیشه به منظور لاغری به راحتی در دسترس زنان قرار دارد.

فاصله شروع به مصرف مواد تا اعتیاد در زنان كوتاه تر است و زنان در مقایسه با مردان در مدت زمان كوتاه تری معتاد می شوند؛ درمان زنان معتاد به دلیل مشكلات جسمی سخت تر از مردان است و به لحاظ اقدام به ترك نیز میان زنان و مردان معتاد تفاوت هایی وجود دارد و مردان برای ترك بیشتر از سوی همسرانشان حمایت می شوند در صورتی كه حمایت های خانوادگی لازم برای ترك اعتیاد زنان وجود ندارد.

زنان معتاد به شیشه و تصاحب نیمی از تخت های بیمارستان های روانی كشور

حسین دژاكام، مدیر مؤسسه درمان و مهار اعتیاد كنگره ۶۰ در گفت و گو با خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» می گوید: نیمی از تخت های روانپزشكی در اختیار زنان معتاد به شیشه است و با روند رو به رشد مصرف شیشه در بین زنان، بعد از یك سال باید تمام تخت های بیمارستان های روانی در اختیار زنان معتاد قرار گیرد.

وی می افزاید: هم اكنون سونامی شیشه در كشور ایجاد شده است و زنان یكی از مصرف كنندگان عمده شیشه هستند.

مدیر مؤسسه درمان اعتیاد كنگره ۶۰ با بیان اینكه طرح این موضوع كه شیشه جزء مواد محرك بوده و اعتیادآور نیست، اظهار می كند: این تبلیغات دروغ موجب افزایش میزان مصرف شیشه توسط افراد شده است در حالی كه شیشه ماده ای محرك و اعتیاد آور است.

دژاكام با بیان اینكه برخی زنان برای لاغری از شیشه استفاده می كنند، ادامه می دهد: تبلیغاتی كه بیان می كنند شیشه موجب لاغری و افزایش نیروی جنسی می شود نیز به طور كامل كذب است.
مدیر موسسه درمان اعتیاد كنگره ۶۰ می افزاید: زمانی می توانیم در زمینه درمان اعتیاد برنامه ریزی مناسب داشته باشیم كه به تمام اقشار معتادان توجه كنیم و برای درمان زنان معتاد باید كمپ های مخصوص آنها را ایجاد كرده كه تمام افراد حاضر در این كمپ ها حتی متخصصانی كه فرد معتاد را درمان می كنند زن باشند تا از این طریق زنان معتاد احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

شیشه، كراك و تریاك بیشتر توسط زنان استفاده می شوند

دژاكام هم اكنون مصرف شیشه، كراك و تریاك را در زنان معتاد شایع می داند و می گوید: مصرف شیشه بسیار آسان است و فرد معتاد با یك فندك اتمی و پایپ به راحتی در هر مكانی قادر به مصرف شیشه است.

وی با بیان اینكه زنان معتاد ۱۰ درصد از جمعیت معتادان كشور را تشكیل می دهند، بیان می كند: در شكل گیری اعتیاد دو مسئله مهم وجود دارد فرد و بستر ایجاد اعتیاد؛ مسائل مختلف فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تفریحی بستر اعتیاد را تشكیل می دهند كه اگر برنامه ریزی های مناسبی در این زمینه صورت نگیرد احتمال افزایش تعداد معتادان وجود دارد.

نفوذ مواد مخدر صنعتی در باشگاه های بدنسازی زنان

سردار حمید رضا حسین آبادی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در گفت و گو با خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می كند: مواد مخدر صنعتی در باشگاه های بدنسازی زنان نفوذ پیدا كرده است كه این یك هشدار جدی برای مسئولان و خانواده هاست.

وی با بیان اینكه زنان بیشتر از مواد مخدر صنعتی استفاده می كنند، ادامه می دهد: مواد مخدر صنعتی با نام هایی مانند كراك و شیشه به صورت بدون بو و دود در شهرهای بزرگ كشور به ویژه تهران به آسانی تهیه می شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینكه مواد مخدر صنعتی، ابتكار جدید مافیای مواد مخدر است، می گوید: ورود مواد مخدر صنعتی در میان زنان كشور یك بحث جدید است و دستگاه های فرهنگی، اجتماعی و خانواده ها باید به این مسئله نگاه ویژه ای داشته باشند.

سردار حسین آبادی خاطر نشان می كند: در بحث ورزش، شاهد نفوذ مواد مخدر صنعتی به باشگاه های بدنسازی زنان هستیم؛ زنان اغلب برای لاغر شدن از مواد مخدر صنعتی به خصوص “شیشه ” استفاده می كنند كه این یك هشدار جدی برای مسئولان و خانواده هاست.

وی با اشاره به رواج استفاده چندگانه از داروهای خطرناك می گوید: استفاده از دارو در خانواده ها باید تحت نظر پزشك معتمد باشد؛ برخی از افراد به دلایل مختلف علاوه بر گرفتن مبالغ زیاد از زنان، داروهای مخدر مضری را به عنوان دارو در اختیار آنها قرار می دهند كه عوارض بسیاری برای آنها به همراه داشته و موجب اعتیاد زنان به این مواد می شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، توسعه برنامه های ملی پیشگیری از اعتیاد، تحت پوشش درمان قرار دادن معتادان كشور، توسعه مراكز درمانی خصوصی و برخورد قاطع با شبكه ها و باندهای قاچاق مواد مخدر و جلوگیری از ترانزیت آن به كشور را از جمله چشم اندازها و سیاست های كشورمان در مبارزه با مواد مخدر می داند.

نیمی از زنان معتاد، شوهرانی معتاد دارند

سعید مدنی، پژوهشگر مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس می گوید: مصرف مواد مخدر، معمولاً از طریق یكی از نزدیكان توصیه شده كه این عامل در زنان جدی تر از مردان است و در حدود نیمی از زنان معتاد، شوهرانی معتاد دارند.

وی در ادامه می افزاید: مواد مخدری كه امروزه استفاده می شوند عمدتاً شیمیایی بوده كه در داخل آزمایشگاه ها با تركیب مواد شیمیایی انواع مواد مخدر و محرك تهیه می شوند.

این پژوهشگر مسائل اجتماعی با بیان اینكه تغییر در الگوی مصرف مواد مخدر از طبیعی به صنعتی در كشور ایجاد شده است، ادامه می دهد: دلیل این امر پایین بودن قیمت مواد مخدر صنعتی و در دسترس بودن فراوان آنهاست همچنین خلسه یا آثار روانی و جسمی بیشتری كه با مصرف این مواد ایجاد می شود موجب تمایل بیشتر جوانان به مصرف آنها می شود.

افزایش جمعیت زنان معتاد در كشور

این استاد دانشگاه با اشاره به انجام مطالعات مختلف در خصوص تفاوت ها در الگوی مصرف معتادان زن و مرد، عنوان می كند: بر اساس این مطالعات مشخص شد سهم زنان از جمعیت معتادان افزایش یافته است، در گذشته اعتیاد یك جرم مردانه محسوب می شد اما امروزه به عنوان یك مشكلی كه سهم قابل توجهی از زنان با آن مواجه هستند، مطرح است.

مدنی ادامه می دهد: در طول سال های گذشته سهم زنان معتاد از جمعیت معتادان بین ۵ تا ۱۲ درصد مطرح بود؛ این میزان در شهرهای مختلف متفاوت است به عنوان مثال در تهران ۱۲ درصد از معتادان را زنان تشكیل می دهند؛ الگوی اعتیاد و مصرف مواد مخدر در بین زنان و مردان متفاوت است، احتمال مصرف مواد در میان زنان كمتر از مردان است، از جهت خدمات و مداخلات پس از اعتیاد نیز زنان سخت تر به درمان پاسخ می دهند كه این امر به مسائل فیزیولوژیكی مرتبط است، به همین دلیل، هزینه درمان اعتیاد زنان خیلی بیشتر از هزینه درمان مردان است.

خشونت علیه زنان عاملی در گرایش آنها به مصرف مواد مخدر

مدنی به تفاوت های جنسیتی در علت شناسی اعتیاد اشاره كرد و می گوید: به طور مشخص، شروع اعتیاد در زنان به دلیل تأثیرپذیری از روابط با افراد دوست و آشناست. مصرف مواد مخدر، معمولاً از طریق یكی از نزدیكان توصیه شده كه این عامل در زنان جدی تر از مردان است. در حدود نیمی از زنان معتاد، شوهرانی معتاد دارند و به دلیل اینكه زنان بیشتر از مردان در معرض خشونت قرار می گیرند، بیشتر به سمت مواد می روند.

وی خاطر نشان می كند: به لحاظ روش مصرف زنان ترجیح می دهند از روش هایی استفاده كنندكه كمتر آثار و عوارض ظاهری مشخص دارد به این دلیل مصرف تزریقی مواد مخدر به دلیل آثار و عوارض جسمانی بیشتر، كمتر مورد توجه زنان است؛ زنان معتاد در شروع مصرف كمتر از مواد مخدر غیر قانونی استفاده می كنند، اظهار داشت: زنان در شروع اعتیاد تمایل بیشتری به استفاده از داروهای مخدر دارند و در مقایسه با مردان در سنین بالاتری به مصرف مواد مخدر روی می آورند؛ میانگین سن شروع مصرف مواد در زنان بالاتر از مردان است.

وی با بیان اینكه زنان به دلیل مصرف مواد مخدر بیشتر مورد خشونت قرار می گیرند، می گوید: زنان معتاد برای كسب پول لازم خرید مواد مصرفی، گاهی اوقات دست به اعمال خلاف منافی عفت می زنند و شیوع اختلالات روانی در زنان بیشتر از مردان است، این عامل باعث مصرف مواد مخدر توسط زنان و رسیدن به آرامش می شود؛ پیامدها و آثار اجتماعی منفی مصرف مواد برای زنان بیشتر از مردان است و نوعی نابرابری در رویكرد و نگاه به زنان و مردان معتاد وجود دارد به گونه ای كه زنان بیشتر طرد می شوند.

خبرگزارى فارس

پیمایش به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش