الگوی تغذیه سالم برای کودکتان باشید

الگویی سالم برای کودکان خود باشید

۱۰ نکته برای اینکه بتوانید الگوی خوبی برای کودکان خود باشید.
شما مهم‌ترین تاثیر را بر روی کودک خود دارید. شما می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید تا به کودک خود کمک کنید که به عادات غذایی سالمی برای تمام زندگی خود دست یابد. دسترسی به انواع مواد غذایی به کودکان کمک می‌کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود از تمام گروه‌های غذایی را دریافت کنند. همچنین بیشتر احتمال آن وجود دارد که مواد غذایی جدید را امتحان کرده و غذاهای بیشتری را دوست داشته باشند. هنگامی که کودکان انواع بیشتری از مواد غذایی را دوست داشته باشند، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی خانواده ساده‌تر خواهد بود. همراه یکدیگر آشپزی کنید، در کنار یکدیگر غذا بخورید، با یکدیگر صحبت کنید و زمان صرف غذا را به زمانی برای با هم بودن تبدیل نمایید!

۱- سر‌مشق کودک باشید
همراه وعده‌ها و میان‌وعده‌ها از سبزیجات، میوه‌ها و غلات‌کامل استفاده کنید. اجازه دهید کودک ببیند که شما به خوردن سبزیجات خام علاقه دارید.

۲- اجازه دهید کودکتان شما را برای خرید مواد‌ غذایی همراهی کند
خرید خواروبار می‌تواند به کودک شما درباره غذا و تغذیه آموزش دهد. درباره نحوه تولید سبزیجات، میوه‌ها، غلات، لبنیات و مواد غذایی پروتئینی با یکدیگر صحبت کنید. اجازه دهید کودک انتخاب‌های سالم داشته باشد.

۳- در آشپزخانه خلاقیت داشته باشید
با استفاده از چاقو‌های مخصوص غذا را به صورت اشکال ساده و جالب برش دهید. برای غذایی که کودک در تهیه آن به شما کمک کرده، یک اسم انتخاب کنید. برای شام غذایی را که کودک تهیه کرده به نام خود او سرو کنید. کودک را تشویق کنید که میان‌وعده‌های جدیدی را ابداع کند. با ترکیب غلات خشک کامل، غلات کم شیرین و میوه خشک یک میان‌وعده‌های سالم تهیه کنید.

۴- برای همه یک نوع غذا تهیه کنید
برای راضی کردن کودکان خود لازم نیست برای هر کدام غذاهای جداگانه‌ای تهیه کنید. زمانی که تمام اعضای خانواده یک نوع غذا مصرف می‌کنند، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی خانواده ساده‌تر خواهد بود.

۵- با توجه کردن به کودک به او پاداش دهید، نه با غذا
با در آغوش گرفتن و بوسیدن، عشق خود را به کودک نشان دهید. با بغل کردن و صحبت کردن او را آرام کنید. از شیرینی به عنوان جایزه استفاده نکنید. این کار باعث می‌شود کودک شما فکر کند که شیرینی‌ها و دسر‌ها بهتر از غذاهای دیگر هستند. هنگامی که کودک غذای خود را تمام نمی‌کند، به غذاهای دیگر مثل آب‌نبات یا بیسکویت به عنوان جایگزین غذای اصلی نیازی ندارد.

۶- در زمان خوردن غذا به یکدیگر توجه کنید
هنگام صرف غذا درباره مسائل جالب و شاد صحبت کنید. تلویزیون را خاموش کنید. مکالمات تلفنی را بعداً پاسخ دهید. سعی کنید زمان خوردن غذا زمانی کاملاً خالی از نگرانی و استرس باشد.

۷- به کودک خود گوش دهید
اگر کودک می‌گوید که گرسنه است، برای او یک میان‌وعده سالم و کوچک درست کنید، حتی اگر آن لحظه زمان غذا خوردن نباشد. به او امکان انتخاب بدهید. از او سؤال کنید که برای شام ترجیح می‌دهد کدامیک را مصرف کند: بروکلی یا گل‌کلم؟ به جای اینکه از او بپرسید: کلم بروکلی می‌خورد یا به؟

۸- زمان تماشای تلویزیون یا بازی‌های کامپیوتری را محدود کنید
اجازه ندهید کودک بیشتر از ۲ ساعت در روز تلویزیون تماشا کند یا بازی‌های کامپیوتری را انجام دهد. در حین پخش پیام‌های بازرگانی از جای خود بلند شده و کمی فعالیت بدنی داشته باشید.

۹- کودک را تشویق به فعالیت بدنی نمایید
فعالیت بدنی را به کاری جالب برای تمام اعضای خانواده مبدل کنید. اجازه‌ دهید کودک در برنامه‌ریزی آن به شما کمک کند. با کودک خود راه بروید، بدوید و بازی کنید. با استفاده کردن از وسائل ایمنی مثل کلاه و با داشتن فعالیت بدنی الگوی خوبی برای کودک خود باشید.

۱۰- در زمینه غذا سرمشق خوبی باشید
خودتان غذاهای جدید را امتحان کنید. طعم، بافت و عطر آن را توصیف کنید. هر بار یک غذای جدید را به کودک معرفی کنید. همراه غذای جدید یک ماده خوراکی مورد علاقه کودک را نیز سرو کنید. غذاهای جدید را در آغاز وعده غذایی معرفی کنید یعنی زمانی که کودک خیلی گرسنه است. از اجبار کردن کودک به خوردن آن غذا اجتناب کنید.

چاقی کودکان و نوجوانان

برنامه لاغری کودکان

برنامه لاغری ویژه کودکان و نوجوانان چاق
سالم و بدون رژیم

پیمایش به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش