ثابت بودن وزن

چرا وزنم ثابت مانده است؟

شاید برخی اوقات اضافه وزنمان نتیجه عادات همیشگی‌مان در خوردن غذاهای چرب و شیرین و یا سبک زندگی بدون فعالیت‌مان باشد. اما همیشه هم علت آن به این سادگی‌ها نیست.
برخی از افراد با اینکه ورزش و رعایت رژیم غذایی متناسب را وارد برنامه کاهش وزن خود کرده‌اند نتیجه دلخواه عایدشان نمی‌شود و نمی‌توانند وزن اضافه‌شان را کم کنند.
مطالعات نشان می‌دهد ابتلا به برخی عوامل می‌تواند تلاش‌هایتان را بی ثمر بگذارد که درمانشان کمک می‌کند تا وزنتان را به راحتی کم کنید، مانند:
– مشکلات هورمونی:
کم کاری تیروئید متداول‌ترین مشکل هورمونی است که با کاهش سطح سوخت و ساز بدن مانع کم کردن وزن می‌شود. این مشکل با تست ساده آزمایشگاهی قابل تشخیص است و با دریافت داروهای روزانه کنترل می‌شود. از دیگر علایم کم کالری تیروئید می‌توان به خستگی، ضعف، عدم تحمل به سرما، افسردگی، پوست خشک، ریزش و خشکی موها و کاهش میل جنسی اشاره کرد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک هم با افزایش قند خون باعث افزایش وزن می‌شود از طرفی دیگر علایم آن عبارتند از: پوست چرب، شوره سر، کلسترول بالا، مقاومت به انسولین، ، نازایی و اختلالات قاعدگی.
– افسردگی:
دلیل اینکه چرا افسردگی باعث افزایش وزن می‌شود، به کاهش سطح سروتونین مغز بر می‌گردد. کمبود سروتونین باعث تغییراتی در میزان اشتها می‌شود چون سروتونین در تنظیم خلق و خو و اشتها موثر است. از طرفی افسردگی باعث انزواطلبی و کاهش انگیزه فرد برای ورزش کردن هم می‌شود که این علایم خود افسردگی بیشتر و وخیم‌تر شدن شرایط را به دنبال دارد. دیگر علایم افسردگی عبارت است از: احساس ناامیدی، فقدان انگیزه برای انجام فعالیت، دردهای بی‌دلیل ، زودرنجی و بی قراری.
– کمبود خواب:
نداشتن خواب کافی با ایجاد اختلال در سیکل طبیعی هورمون‌های بدن و افزایش اشتها باعث افزایش وزن می‌شود. کمبود خواب باعث افزایش مقاومت به انسولین و در نتیجه باعث افزایش اشتها به کربوهیدرات‌ها و در نهایت افزایش وزن می‌شود. همچنین کمبود خواب با تغییر سطح گرلین و لپتین که هورمون‌های کنترل‌کننده اشتها هستند، باعث افزایش وزن می‌شود.
از نشانه‌های کم‌خوابی می‌توان به از این دنده به آن دنده شدن در تمام طول شب و خستگی دائمی و عدم تمرکز در طول روز اشاره کرد.
– داروها:
داروهایی که باعث افزایش وزن می‌شوند عبارتنداز:
داروهای ضددیابت
داروهای ضد بارداری که معمولا باعث یک و نیم تا دو و نیم کیلوگرم افزایش وزن می‌شوند.
داروهای ضدافسردگی که افزایش وزنی که در اثر مصرف این داروها حاصل می‌شود بیشتر نتیجه خود افسردگی است تا داروهای آن!
– استرس:
در مواجهه با استرس غدد آدرنال با افزایش ترشح کورتیزول به مقابله با شرایط جنگ و گریز حاصل می‌پردازد. شرایطی که بدن خود را با ذخیره سازی برای شرایط جنگ آماده می‌کند. بنابراین کورتیزول باعث اضافه وزن و افزایش چربی شکمی در زنان می‌شود.
برای رفع این مشکل نگرشتان را اصلاح کنید و هر وقت که عصبی می‌شوید از خودتان بپرسید آیا این مشکل اینقدر جدی است که خطر مرگ برایم دارد؟ مسلما نه! پس غدد آدرنالتان با فهمیدن این موضوع دیگر شرایط را جنگ و گریز تعریف نمی‌کند و ترشح کورتیزول را افزایش نمی‌دهد.
از دیگر علایم استرس می‌توان به احساس عصبانیت، نگرانی و افسردگی و تحت فشار بودن اشاره کرد.
بنابراین اگر دچار ایست وزنی شده‌اید با بررسی عوامل مطرح شده، تحت نظر افراد متخصص بخواهید که مشکلتان را حل کنید تا در مسیر درست و صحیح کاهش وزن قرار بگیرید.

گروه تخصصی کاهش وزن سیبیتا

اسکرول به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش